Direktlänk till inlägg 8 oktober 2009

Analys av helgens matcher.

Av Lars - 8 oktober 2009 16:08

Förra helgen fick jag åka hem och se matcherna hos morsan och farsan . Inget fel i det förvisso men när man har köpt har alla + canalerna i lägenheten så vill man ju naturligtvis kunna se matcherna där. Nu har jag fått hjälp av en schysst kille så nu är ordningen återställd.


Det var en ganska jämn match på Stamford Bridge mellan Chelsea och Liverpool. Liverpool var tvungen att vinna och gasade på braframåt och hade minst lika farliga chanser som Chelsea. Men en storspelande reservmålvakt , Hilaro räddade Chelsea ocn mitten på andra halvlek gjorde f.d Liverpoolspelaren Nicolas Anelka 1-0 för hemmalaget och på övetid fastställde Florent Malouda 2-0 till Chelsea. Chelsea tillbaka in i vinnarcirkeln igen. Liverpool åkte på sin tredje raka förlust och frågan är om man har råd att förlora flera matcher? Jag vägrar och räkna bort Liverpool från ligatiteln, men sätter Chelsea och Man Utd som dom två det kommer att stå emellan.


*Corluka fick göra sitt första mål i Spurströjan borta mot Bolton.Ett viktigt mål efterom det innebar att Tottnham fick med sig en pinne och för ovanlighetens skull fått med sig en pinne därifrån.


*Burnley fortsatt starkt hemma på Turf Moor. Det här var fjärde raka vinsten av fyra möjliga hemma. Borta har man 4 raka matcher ..och ingen vinst. Borta kass men hemma bäst!


Wigan är nere på jorden igen efter att torskat borta på KC Stadium mot Hull med 2-1. Hulls nyförvärv med det långa namnet Jan Vennergor of Hesselink  gjorde sitt första mål.


Så kom äntligen Pompeys första poäng då man t.om med hör och häpna vann borta mot Wolves med 1-0. Tränare Hart kan andas ut lite grann men fortsatta vinster krävs om man ska hamna på rätt sida strecket. Pompey kommer att få slita för varje poäng framöver.

  


*Som jag trodde så skulle Sunderland kunna röra Man Utd på Old Trafford. Det var bara ett sjävmål från Anton Ferdinand som hindrade Katterna från att skrälla. På läktaren satt storebro Rio och visste inte om han skulle skratta eller gråta.

  


Så fick då äntligen den omtalade hårtorken visas offentligt. Fergie fly rasande och skrek på fjärdedomaren som stod brevid och såg livrädd ut.


  

Darren Bent och Jones gör återigen mål. Vad händer om duon plötsligt blir skadade?


Arsenal hade vissa svårigheter med Blackburn. David Dunns 2-1 mål var lite av en kalldusch för Arsene Wengers mannar. Men sen fick det av bara farten först Van Persie 2-2 sen Arsjavin 3-2 sen blev Fabregas Wolcott och Bentner målskyttar. Tillslut körde Arsenal över Blackburn med hela 6-2. Imponerande!

Lika imponerade är inte Everton hemma på Goodison. Numera kan vilket lag som helst åka dit och sno med sig tre poäng hem. Så var det inte för några år sen då det var rena helvetet att åka dit. 1-1 hemma mot Stoke imponerar inte.


I London derbyt på Upton Park mellan West Ham och Fulham blev det kryss 2-2 efter att Calton Cole kvitterat på övertid.

.

Richard Dunne höll på att sänka sitt gamla lag på måndagskvällen men Craig Bellamy kvitterade för stjärnfyllda Man City. När Dunne gjorde sitt mål vägrade han att fira p.ga av respekt för Man City. Respektfullt.Dunne är en stor man

  

   


Liksom Carlos Tevez vägrade att fira mot West Ham trots sina två mål häromveckan. Känns som att Adebayor har mycket att lära av sin lagkamrat.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars - 28 april 2010 20:38

Fr.om ikväll kommer denna blogg att gå i graven. Efter att ha övervägt detta i några dagar kom jag tillslut fram till att lägga ner den. Inte pg.a av att jag lessnat . Tvärtom det har varit fantastiskt att kunna ta del av alla kommentarer som ja...

Av Lars - 28 april 2010 20:27


Nu var det två veckor sen jag bloggade här. Dåligt med tid och rum har gjort att bloggen fått ta smällen. Ska naturligtvis inte behöva vara så. Nu är det endast två omgångar kvar av denna säsong och mitt bloggande den senaste tiden har varit allt ann...

Av Lars - 13 april 2010 13:00


   I ligan är Portsmouth körd efter att fått 10 minus poäng. Det blir The Championship nästa säsong. Men i FA-Cupen är man framme i final efter att slagit sensationellt slagit ut Tottenham med 2-0. Portsmouth visar återige i cupen at man ha...

Av Lars - 13 april 2010 12:58

Summering från helgens Premier League där vi kan konstatera att United inte tog chansen att bli serieledare efter 0-0 borta på Ewood Park i en ganska tråkig tillställning.   *Just när man trodde att Burnley inte skulle ta nån bortaseger i sin för...

Av Lars - 13 april 2010 12:26


       Det var bara ner och vända igen för West Brom Albions. Fåglarna blev Lördags helt klara för uppflyttning till högsta ligan igen. 3-2 borta mot Doncaster räckte. Kul! West Bromwich hör helt enkelt hemma i Premier League liksom Newcastle ä...

Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards