Alla inlägg den 28 april 2009

Av Lars - 28 april 2009 19:26

Det var tänkt att som vanligt bara bli ett blogginlägg ikväll blir ett till =) (det andra finner ni under detta) Det var kristofers önskan om att jag skulle blogga om semifinalen ikväll.


Som ni alla insnöade fotbollsälskare där ute vet så är semifinal ikväll på Camp Nou mellan ryskägda Chelsea FC och katalonska Barcelona.


Dom här två lagen har stött på varandra förut i CL. bl.a i Åttondelen 2005 då Barcelona efter 2-1 hemma i det första mötet efter mål av Maxi Lopez( vars han han tagit vägen?) åkt ur efter 4-2 förlust på ''The Bridge'' efter att Ronaldinho gjorde en väldigt bra match och stundtals hade lekstuga..men en spelare gör ju ingt lag och Chelsea kunde genom  mål av bl.a Gudjohnsen och Duff gå vidare.


Ett år senare var det så dags igen för klubbarna att mötas,även denna gång i Åttondelen,men denna gång var det ombytta roller då först Barca genom två sena mål vände 0-1 till 2-1 på ''The Bridge'' genom bl.a mål av kapten Terry i egen bur och senare Samuel Etoo på nick.Andra mötet var ganska intentsägande och Barcelona var aldrig riktigt hotande och matchen dog helt av när Ronaldiho gjorde 1-0,att sen Lampard kvitterade på straff i 90:e minuten hade liksom ingen betydelse.Detta var Barcas säsong helt enktelt skulle det visa sig.


ikvällens match känns det helt klart som att Barcelona är favoriter efter urladdningen mot Bayern i kvarsfinalen.Man har efter det ''sovit'' sig fram och väntat på denna match


Chelsea har å andra sidan verkligen fått slita sig till semi.Matchen mot Pool var en sjuhelvetes tillställning som vi sällan får skåda.


Jag hoppas att denna match blir likadan. Skulle gissa på att Guus ställer upp med i princip samma lag som slog Liverpool,.På papperet spelar Chelsea 4-3-3 men jag tror kommer att dra ner yttrarna och spela 4-5-1 med Drogba ensam på topp.Sen vill jag bara säga att Chelseas mest underskattade och betydelsefulla spelare heter inte Lampard,Drogba,Terry eller Ballack,han kommer från Ghana och heter Michael Essien.Han glöms ofta bort och är en bollvinnare,playmaker och målgörare och mer komplett än Lampard.


Likaså är det med Xavi i Barcelona.Messi och Etoo, visst kanonspelare på alla sätt,men dom hade aldrig kunnat göra dom målen om inte Xavi gett dom sina underbara precisa passningar. Det finns ingen som har ett sånt snabbt och tempoväxlande passningspel som 28-åringen.Tränare ''Pep'' Guardiolas ersättare är liksom sin tränare barn av treangeln. Barcelona ÄR passningspel och 4-3-3



Till sist hur går det då? jag hoppas på mycket mål och tror 4-3 till hemmalaget.

Av Lars - 28 april 2009 15:11

efter 2 mål av Shane Long så håller spänningen i The Championship i sig.Reading är nu bara 3 poäng från direktplatsen och med bättre målskillnad är Birmingham.



Just Birmingam möter man på Söndag hemma på Madejski,vinst där samtidigt som Sheff Utd kryssar eller förlorar så är går Londonlaget upp tack vare bättre målskillnad.



 


Birmingham går upp vid vinst eller kryss samtidigt som Sheffield Utd kryssar eller förlorar borta mot Crystal Palace.

lika mycket getingbo är Playoff platserna mellan Preston,Burnley och Cardiff.


Såhär ser boet ut.


1. Wolverhampton - 45 matcher, +27, 87 p
2. Birmingham - 45 matcher, +16, 80
------------------------------------------------------

3. Sheffield Utd - 45 matcher, +25, 79
4. Reading - 45 matcher, +33, 77

5. Cardiff - 45 matcher, +13, 74
6. Burnley - 45 matcher, +8, 73 
---------------------------------------------
7. Preston - 45 matcher, +11, 71


Lagen i toppen möter dessa lag


Reading - Birmingham
Crystal Palace - Sheffield Utd
Sheffield Wed - Cardiff
Burnley - Bristol City
Preston - Queens PR

Så sorligt och se vars Newcastle är på väg,den där Alan Shearer effekten som supportarna hoppats på har uteblivit. Visserligen 1 pinne igår,men det borde varit tre. Nu möter man Liverpool borta på Anfield i helgen och det blir allt annat än en dans på rosor. Skarpt läge!


ikväll: Chelsea Vs Barcelona första matchen


Men för guds skull missa inte Reading-Birmingham på Söndag kl 14.10 på Viasat Fotboll.



Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards