Alla inlägg den 16 augusti 2009

Av Lars - 16 augusti 2009 10:32

Då var Premier League säsongen 09/10 igång! Vilken omgång med en massa mål ,många bortasegrar och inget kryss!



*****Hajpade Man City åkte till Ewood och behövde bara 3 minuter på sig innan  Emmanuel Adebayor hade gjort sitt och citys första mål för säsongen. Resten av matchen var rätt jämn och det var faktiskt Blackburn som hade dom farligaste chanserna och visst borde Rovers haft straff då Richard Dunne tog med handen men domaren friade och i slutet kunde Steven Ireland snyggt sätta spiken i kistan 2-0 inför 7000 tillresta Cityfans.


****Chelsea kom undan med fiaskobetyg och kunde på övertid fixa segern , 2-1 hemma mot ett kämpande Hull som föll med flaggan i topp. Efter att hatobjektet Steven Hunt chockat ''The Bridge och gjort 0-1 kunde sedan Drogba på en snygg slagen frispark sätta 1-1 och sen i slutet av matchen chippa in 2-1. Drogba gjorde 5 mål under förra säsongen, han lär göra fler i år. Michael Turner var grymt bra i Hullförsvaret och man kan första att Capello gav han en chans i landslaget.



*** Wigan gjorde  en grym match på Villa Park mot Aston Villa. Med lite bättre effektivitet hade det kunnat bli 3,4-0, nu blev det 2-0 istället och det tror jag inte fansen är missnöjda med. Rodallegas fullträff kan bli årets mål. Fantastiskt tillslag!


**'Motståndarna i Premier League borde känna till Rory Delaps inkast vid det här laget, men inte Burnley. Efter att Shawcross gett Stoke ledningen tog Delap sats och kastade.Poff 2-0! Den här gången blev det ett självmål. men ett typiskt Stoke mål. Burnley fick sämsta tänkbara start och nu har man Everton,Chelsea och Manchester United i kommande matcher...BRR!!


***Vilken succe det blev för Sunderlands nyförvärv Darren Bent! Mål och matchvinnare i premiären. Ett tidigt mål som tog musten ur Bolton.Elmander hade matchens bästa chans men skjut alldeles utanför.

 


***Fulham gjorde nåt som man inte såg många gånger förra säsongen: Man vann på bortaplan. Efter en turlig styrning kunde förre West Ham spelaren Bobby Zamora ge dom liljevita segern och tre poäng.



***Publiken på Moleux var förväntansfulla och laddade, men dom fick först se talangen Mark Noble snyggt skjuta 0-1 till Hammers och sen se landslagsbacken Matt Upson nicka in 0-2. Tungt.


**Och vad hände egentligen på Goodison igår? Är Arsenal så här bra eller är det Everton som helt enkelt hade en dålig kväll? Svårt och svara på men efter 30-40 min så stod det 0-3 på tavlan och jag såg att Moyes led nåt fruktansvärt på bänken. Evertons stabila försvarspel var som bortblåst och markeringarna existerade knappt , framförallt på Gallas mål så var det ingen som tog markeringern. En ovanlig grej var att båda mittbackarna gjorde mål.Först nyförvärven Vermalen och sen då Gallas,båda på nick. Fabregas gjorde sen i andra halvlek två mål ,men roligast är egentligen att den Eduardo fick göra mål. Första matchen sen den där otäcka skadan och vad gör han? jo mål. Han är väl värd det.


Kl 14 idag går Manchester United in i säsongen, man gör det mot nykomligen Birmingham och lite senare klockan 17 tar sig Tottenham sig an Gerrad och compani på White Hart Lane.

Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards