Alla inlägg den 10 september 2009

Av Lars - 10 september 2009 19:27

  



Som jag skrev i ett inlägg tidigare så har ju Chelsea fått värvningsförbud till Januari 2011 av Fifa pg.a av Gael Kakutas övergång från Lens inte gick rätt till.


Även Manchester City har hamnat i blåsväder sedan Rennes anmält City till Fifa för illegal ha påverkat 17-årige Jeremy Helan som värvades i Februari. FIFA  håller just nu på att utreda City.



Jag tror att i Chelsas fall är detta en bra läxa att lära för nu kan man inte slänga pengar omkring sig på ett bra tag och kan då därför ta upp spelare från sin ungdomsakademi. Spelare som Scott Sinclair och Mikael Mancienne chans att få känna på A-lagsspel ökar därmed avsevärt mycket. För nu har Chelsea dom spelare man har och kan nog glömma Ribery m.fl för ett tag framöver.


Chelsea har ju inte varit jättevilliga att släppa upp sina unga spela utan har snarare lånat ut dom. Nu kanske Frank Arnesen,i skuggan av Roman Abramovitch  ,som kostade 100 miljoner att köpa loss från Tottenhams organisation får se om sitt hus rejält och därmed ta sitt pick och pack. Arnesen har köpt talanger för flera miljoner och misslyckat rätt rejält med dom i Chelsea , Ingen ur Chelseas ungdomsakademi har lyckats ta en ordinarie tröja i A-laget och ansvaret för det står dansken för.


För 3-4 år sen läste jag i Offside där var en artikel som handlade om hur Chelsea skulle gå med vinst senast år 2010 och med egna pengar sudda ut dom röda siffrorna som drabbat klubben efter alla spelarköp.För att inte förlora slagkraft på planen  anställde den stenrike ryssen en av världens främsta när det gäller att hitta morgondagens stjärnor:Frank Arnesen. Arnesen skickade ut 60 scouter bara i Londonområdet som skulle dammsuga huvudstaden på talanger.


  


Det är dock inget nytt. att blanda storstjärnor med hemvävd talang – och Chelsea är inte ensamma om att ha förstått värdet i att hitta de bästa ungdomarna först. När konkurrensen blir tuffare, tänjs också gränserna mot det otillåtna allt mer.


Listan över arga klubbar är lång. Leeds snuvades på två 16-åringar, Michael Woods och Tom Taiwo, och anmälde Chelsea till FA. Stockport kunde bara titta på när Chelsea värvade 15-årige Harry Worley för en struntsumma.


Hursomhels.Den här läxan lär nog Londonklubben både ett och annat. Och  Manchester City , hur ställer sig Abu Daubi Group egentligen sig om City får ett lika långt straff som Chelsea? Lessnar araberna och drar sig ur?









Av Lars - 10 september 2009 19:12

har gjort England till en rejäl målmaskin! Igår krossade man Kroatien med hela 5-1! 2 mål av lampard och två mål av Gerrard bl.a Detta var Englands 8 raka seger i denna grupp och man ser riktigt starka ut. Bara att konservera den här formen till sydafrika nästa sommar.



För nu är VM Biljetten klar!

Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards