Alla inlägg under april 2009

Av Lars - 17 april 2009 11:29

Igår tillbringade jag kvällen med att se den andra matchen i Uefacupens kvartsfinal mellan Manchester City-Hamburg och där City vann med 2-1 men tyvärr räckte inte det för eftersom Hamburg vann med 3-1 i sin första match och gick därmed vidare med sammanlagt 4-3. Hughes Boys får helt koncentrera sig på ligan


Porto-Man U 0-1 och sicken rökare han får till Cristiano.från 35 meter.


Arsenal slog ut Villareal med 3-0 efter mål av Adebayor, Walcott och Van persie. helt rättvist.


semifinalerna i Champions blir alltså

Chelsea-Barcelona

United-Arsenal


3 av 4 lag är engelska .Rule brittania!


det har även spelats matcher i den högsta svenska ligan


Häcken-Göteborg 4-1

Djurgården-Gefle 0-0

Halmstad-BP 0-1


Häcken krossade göteborg och BP vet fortfarande inte hur man förlorar. Djurgården har inte gjort ett spelmål efter 3 matcher.Gefle ar närmast segern på Stadion


Och igår då


AIK-Malmö 0-1

Helsingborg-Bajen 1-0

ÖIS-ÖSK 0-1

Trelleborg-Gais 3-0

Elfsborg-Kalmar 1-1


Agon Mehmetti gjorde sitt tredje mål när avgjorde på råsunda.Bajen,öis och kalmar har inte vunnit än sålänge och Helsingborg har 3 raka vinster.


Helgens Premier League matchen spelas såhär


Lördag

Aston Villa-West Ham

Boro-Fulham

Pompey-Bolton

Stoke-Blackburn

Sunderland-Hull


Söndag

Spurs-Newcastle

Man City-West Bromwich


Sen på Tisdagkväll väntar toppmötet,Liverpool-Arsenal


Skriv gärna vad ni tycker om Engelska ligan eller Allsvenskan.Kul med Åsikter!.....Just nu är det bara Tomas som skriver  =. )




Av Lars - 15 april 2009 16:27

offfh! mycket fotboll har det varit på slutet. väldigt intensivt och följa...men det är ju så man vill ha det!


* Tobias Hysén var lysade i 6-0 matchen mot Djurgården och gjorde 2 mål och spelade dessutom fram till ett,Tobbe är påväg mot 2005 års form..Blåvitt kommer och bli farliga framöver

 



* Djurgården har stora problem med sitt försvarspel,och framåt verkar man uddlöst, AIK däremot verkar för en gångs skulll börja serien bra,Micke Stahre har har fått det där extra tålamodet på Råsunda och Martin Mutumba är grym på sin kant.AIK skulle köra över både Djurgår'n och Hammarby om dom möttes nu.


.*Bajen inledde med att kryssa mot IFE borta vilket är väldigt starkt gjort ,men överraskade med att torska hemmepremiären mot Gefle,ingen skugga över Gefle som visade fint tålamod och bra effektivitet Gubben Berggren kan än!


*Elfsborg fick en bakåtpassning och tre oförtjänta poäng borta mot ÖSK,det kan dom behöva om dom ska hänga på Göteborg och AIK i toppen.ÖSK däremot har efter 2 omgångar 0 poäng vilket är överraskande,men poängen kommer det är jag övertygad om.finns kvalité i truppen.


*BP har överraskat .4 pinnar av totalt 6 möjliga och vann en tidig sexpoängsmatch mot Häcken,dom pinnarna kan bli avgörande till hösten.Häcken däremot har fått en katastrof start om måste ta poäng av blåvitt idag om man inte ska tappa för mycket.


*HIF och MFF tog väldigt övertygande segrar.Kul att malmö förresten vann hemmapremiären. Mehmett ,Labinot och Molins blir intressenta och följa i 'nya himmelsblå''


*Svenska mästarna kalmar saknar nog ''mellan Elm'' och Ingelsten väldigt mycket, över 20 mål stod dom för, Kalmars start har inte heller varit speciellt övertygande.



Barcelona gick ju på tomgång i gårdagens match mot Bayern tack vare att man körde över tyskarna i första matchen på Nou Camp,men bjöd på ett riktigt fint mål då man spelade på ett tillslag och där Keita avslutade med et t kalasmål. kommentarer överflödiga när det gäller Barcelona just nu. Bayern var för veka och hittade sin begräsningspunkt i den här kvartsfinalen.



– Jag är stolt över spelarna, och jag kan inte tänka mig annat än att fansen är nöjda med oss. Jag är besviken över resultatet, men den mentala styrka som laget visade upp var otroligt positiv


Så sa Liverpools tränare Rafa Benitez,och det tror väl fan. Liverpool är ''King of comeback''.Man föll med flaggan i topp och kan nu till skillnad mot United bara koncentrera sig på ligan.Det kan tala för Liverpool.


Chelsea har på 2 matcher gjort 8 mål men samtdigt släppt in 7 på lika många matcher.full fart framåt släpp allt in bakåt,dessutom svajjar den så alltid säkre tjecken Cech.


I Premier League så dras snaran snart åt i botten, WBA fick bara 1-1 borta mot Pompay,men även grannarna från norr,Newcastle och Boro fick poäng,Boro tog en välbehövlig seger över Hull med 3-1 och såg till att hoppet lever ett tag till.Hull förresten höstens sensationslag har dykt som en sten till botten och riskerar att dras med i bottenstriden,bara 4 pinnar från nedflyttning, ''The tigers'' kan nog rycka...


Stoke håller undan för lagen bakom med sitt 1-1 hemma mot Newccastle på Brittania stadium. Stoke har gjort en fin säsong såhär långt och känns betydligt starkare än t.ex sunderland och Hull.


Newcastle slutar aldrig att förvåna och det är överraskande att man ligger därnere med tanken på vilka namn som finns i spelatruppen,skulle lagen göra det otänkbara och åka ur högsta divisionen lär klubben göra en storstädning och flera stora namn lär gå. Nu tror jag att dom till sist klarar sig,men just nu ligger dom under strecket med två poäng upp till argaste rivalen Sunderland,..Det verkar inte vara dom norra lagens år!


Fjolårets bottenlag Fulham har gjort en fin vårsäsong och slagit bl.a Manchester United,i lördags var det ett annat Manchesterlag som kammade noll poäng,nämligen City. Mark Hughes sitter löst likt en tand nu,Att peta Robinho och dessutom Elano var inget smart drag.


3-3 och adjö CL.Både Martin O'Neil och David Moyes sa inför matchen att oavgjort inte skulle gynna nåt av lagen.Typiskt nog blev det just det,efter en bra upphämtning av Villa från 0-3 till 3-3. men ...3 pinnar skulle det ju va. Arsenal jublade nog mest åt det resultatet eftersom man också vann hemma mot Wigan med 4-1.


Macheda slog till igen! Den lille Italienaren skarvade in 2-1 med kvarten kvar på Stadium of Light och såg till Man U håller undan för jagande Liverpool som krossade Blackburn hemma med 4-0 efter bl.a två mål av Fernando Torres.


Annars är jag mest imponerade av Bolton som inte gav upp mot Chelsea trots 4-0 efter 45 min och var en ivanovic spark från att kvittera på Stamford Bridge.


Ikväll tar Porto emot United och engelsmännen har all press på sig.Det är just då Unitd brukar resa sig....


Arsenal tar emot Villareal hemma på Emirates och kan spela på 0-0,men känner jag Wenger rätt så är det full fart framåt som gäller...


även allsvenskt ikväll med matcherna

Djurgården-Gefle

Häcken-Göteborg

Halmstad-BP






Av Lars - 11 april 2009 00:39



Hampus Pettersson

Ålder:20

Bor:Manchester

Favorlitlag:Manchester United och Djurgårdens IF


Hur blev du United supporter? var det som alla andra som hittade sitt lag på''tipsextra''`? -Ja, var väl så, gillade engelsk fotboll, men såg, sällan på fotboll när jag var liten, ingen annan i släkten är intresserad, men bytte skola när jag var 10år, å alla där var intresserade, så började se på fotboll, å en spelare som hette Sheringham var ju tufft!! Och Roy Keane gjorde en hyfsat Keane tackling i en av de första matcherna jag såg, var såld på en gång. Sen kanske 2002 2001 köpte jag Canal + själv för att var tvungen och kunna följa United bättre


Minns du vilken din första United match som du såg?-Första jag minns bra är en mot Arsenal. Premiär League, vi vann med 6-1 om jag minns rätt??


Det var inget annat lag som du gillade? När man är ung byter man ju lag som kalsonger…-ööö, vid 2000 slutade jag byta, då stannade jag på DIF å United, innan de var de leksand i hockey, Brynäs i hockey, å alla lag som slog IFK i fotboll, så 98 AIK,  men de var bara för att reta min IFK kompisar, första lagen som jag bryr mig om i fotboll var DIF och Unitedm innan de var de bara för att retas med kompisar när deras lag förlorade typ, men från senast 2002 har jag sett United varje helg, ser inte ca 10 matcher per år live, pga. Engelsk fotboll å spelar samtidigt som DIF, men då spelar man in!


Så du har alltså varit gnagare en liten stund där?

Nej

  såg på sporten att de vann i IFK torskade å då retade jag polarna såg inte en ändå match det året kikade tabellenoch resultat i IFK innan man åkte till skolan så man kunde reta folk.har aldrig bryt mig om AIK, bara som du vet dem som aldrig bryr sig,  men när de går dålig ska de alltid vara dryga? sån var jag när jag var liten, SKÄMS hampus!!

  Haha,själv höll jag på IFK göteborg tills jag var 11 år,men med tiden blir man ju en mognare människa..och mer en motgångsupporter…- jo typ samma här, fast jag bara försökte reta alla, var nog en dryg jävel när jag ville, ja! men lite svårt i UNITED, snacka om att alla kallade en medgångs supporter kring 2003-2003, när både United och DIF vann ligan


Ja,det måste varit ett lyckoår för dig,själv nöjde jag mig över att mitt Tottenham klarade nedflyttning det året..Vilken är den bästa spelaren du nånsin sett i Man u då? Beckham? Dwight Yorke? Solskjaer....eller nån annan?- bästa som jag sett? sjukt svårt, var ju inte så kunnig i fotboll när de spelade, men kan säga de spelar som e mina favoriter i United, just nu är ju klockrent Gary Neville ( fan va värdelös han har blivit efter sin skador!), nära och förstöra matchen mot villa), å RAYN giggs, de kan ju liksom inte göra nått fel, tätt följda e de dock av Paul Scholes Solskjer och Cantona.  Cantona e sjukt stor här, Cantona, Ole Gunnar och Best är de spelare som du vet att du kommer att höra de sjungas sånger om när du går på Old Trafford, även FC United of Manchester brukar sjunga om dem 


Dagens United har inte lika många spelare från egna leden (minns apelsinjuicehjältarna giggs,becks,scholes mfl, en sån generation kommer aldrig att komma igen.tycker du united ska satsa på yngre utlänska spelare t.ex Macheda eller köpa färdigt?-Ja, men tycker att vi får fram många lovande engelska/brittiska fortfarande, har ju evans, Gibson, Chester, Eckersley, men å få fram generationer som "the Busby babes" och ( the 92 team) jävligt osäker på den sista, de kommer ju 2 gånger per århundrade, vi ska blanda, vi har en bra akademi och vi ska plocka upp allt vi kan därifrån å plocka från främst hela UK men även hela värden, men även plocka nån färdig spelare om de behövs, för vi har ju pengar till de.


Ja,det är liksom mer som att supportarna tar dom spelarna till sitt egna hjärta. Om vi ska prata rivalitet då. Manchester city,känns det som kusinen från landet ?-Ja, har funderat på de med rivalitet här i England den senaste timmen, är liksom lite mer grått här en i Sverige, liksom alla DIF hatar AIK och tvärtom, men här, de e så mycket som spelar roll, men kan väl säga att City är som en blandning mellan Bajen och BP, inte riktigt seriöst tar man dem, men är inte ett så där agg mellan City och United ofta, kan sitta på samma pubar och vara polare och så, men helt plötsligt går de inte, har nog blivit mer rivalitet mellan City och United nu med tanke på Citys pengar, innan har ju United sjungit sånger om Citys triumfer, de har en jätte lång ramsa om allt City har vunnit, e liksom sarkastiskt, men nu börjar ju City slåss med de lite större lagen ,och plocka poäng mot United, så United- City rivalitet är liksom lite i ett generations skifte som jag uppfattar de.


Ja,City är väl inte lika stora i Manchester,som United, innan den här intervjun så trodde jag att det största rivalitet var mellan United och Liverpool men så är inte fallet?

 Asså, de största hatet är mot "smutsiga jävla Leeds", men största rivaliteten är mot ’’Pool’’ ja men eftersom de inte har slagits i toppen av ligan på typ 10 år så har ju nästan arsenal varit på samma nivå, men jo visst är Liverpool United AIK, är ju viktigaste matcherna och vinna på året, men eftersom de inte har slagits i toppen av ligan på typ 10 år så har ju nästan arsenal varit på samma nivå, men jo visst är Liverpool United AIK, är ju viktigaste matcherna och vinna på året,   

 men känns ju lite svårt här med United eftersom så många supportrar kommer utifrån, därför är lokalrivalitet lite svårare å avgöra. Lagen man hatar/ogillar/tycker e OK, e nog väldig skillnad från person till person här, just eftersom, de har krigat med så många olika lag om titeln, finns många PL lag häromkring, och många bor utanför manchester och har ett lokalt lag som man antagligen fått mycket skit få, men ska jag utgå från en människa härifrån Salford, alldeles intill Old Trafford?


Ja

- Jo då är det absolut Liverpool som är största hatet, om du är en av de lads ( hulligan) så är de ett stort hat mot Leeds och City också, kanske även Everton för de är också ’’scusers’’ annars så är de flesta här okej mot de andra laget, tills United tappar poäng mot dem, Till exempel var det en gammal gubbe som satt och snacka och drack öl med en Fulham supportern men när han insåg att vi skulle torska bad han å "fuck off", helt oväntat. Men lite simpelt om rivaliteten: 1. Hatar Liverpool mest sen är det nog det andra laget som vi slåss om ligan med, t.ex Chelsea/Arsenal, 3 är mer lokalt förankrat, så det blir ju City, 4. Även om Leeds spelar långt ner nu, så sjungs det ändå att de är över 30 år sen Leeds senaste ligatitel, Och i samma runda så har du också Everton och kanske Blackburn, Bolton, Wigan är ju en rugby klubb så den bryr man sig inte om.


Så det finns lite hat till Blackburn och Bolton ändå? minns att Blackburn ''köpte’’ till sig en ligatitel 1995. . Ja, asså ju inget speciellt till dem, Blackburns ligatitel svider väl lite, och Bolton är ju så pass när, men de kunde ju lika gärna spela i en annan liga så stor skillnad som de är på lagen 


Sen finns det alltid spelare som man inte gillar..Gerrard? -Gerrard är ju en spelare som man inte gillar, men ändå så erkänner alla att han e jävligt bra Terry har man ju lite agg mot också sånger om hans straff miss i Moskva men mest så hatar i alla fall jag Fabregeas, slänga pizza på sir Alex ska ju egentligen vara dödsstraff..     


Just Terry och Chelsea är ju ett Londonlag,Hur ställer sig Unitedsupportarna till Londonlagen?  -gillar ju inte Arsenal och Chelsea eftersom de slåss om ligan    annars är ju alla från ’London conkly bastards’ ’  


Ja som Tottenham supporter har jag av naturliga skäl svårt för Arsenal,men även för Liverpool, Tycker det gullas lite för mycket med klubben, håller du med? -Absolut! deras" magiska’’ stämning och allt det där, och vi får så mycket straffar, men de  får mer på Anfield deras" magiska’’ stämning och allt det där, och vi får så mycket straffar  ''You Never walk alone'' blir ju dom ju utklassade varje gång av Celtic


 Det är några Djurgårdspelare som håller på Liverpool.... Haginge,Petter,Daja,Dahlberg..men Rajalakso och Dembo är United… -Daja har ju fan spelat i Pool, men han är förlåten pga. av alla derbymål.

Nu gled vi automatiskt in på Djurgårdens IF...både du och jag har varsin

DIF gadd.Blåränderna betyder otroligt mycket för oss,

 Nu är det revansch som gäller för hela Djurgårdsfamiljen!

 - ja men det blir en ny DIF gadd också kanske, eller 1891 i blått bakom Djurgårdens IF på underarmen, liksom i "bakgrunden".   


Det låter bra..hörredu DIF har bytt tränare och spelsystem till den här säsongen ,bra eller anus?  -- bra!, jag stöttar alltid tränare tills de får sparken, men såg ingen klar ide i  Siggis spel, dömer inte ut Pålle, men Sigge var inte taktiskt eller tillräkligt skicklig att träna laget, han kanske skulle funka i en SIR  Alex roll med en i en Quirez roll, som han lyssnar på. bra med 4-3-3, De känns DIF ! kände först med nya tränare att de var illa och ta tillbaka Zoran, men efter bara några veckor, så fick han mig att lita på nya tränareparet, de som först kändes som ett steg bak, känns nu som ett steg framåt! satsa på unga, de ska man göra i Sverige.      


4-3-3 är ju som du just säger DIF. förra året hattade Siggi och Pålle med system hit och dit, spelare fick spela på ovana positioner, det verkar mer struktur i år. Dessutom verkar unga spelare som Trimi ,Phillip och Youseff få chansen. Men sen finns det ju finns spelare som kanske inte borde vara med på bänken,tänker på en viss Prince Ikpe Ekong, där känns det väl inte lika mycket Djurgår'n över den värvingen     -Nej, men när man sattsar på många unga spelare så behöver man en vuxen ledare, och Prince känns faktiskt som de, sett klipp från Portugal när han spexar med de unga gardet, han känns helt enkelt skön, och han är en mycket bra fotbollspelare, även om han inte visade nått av de förra året   

  

Haha ja det var rätt skönt klipp! favoritspelare i DIF genom åren.?du får max välja två!


-Och då och är ju Rehn självklar! Sen så måste jag säga ’’Daja’’, tätt följd av Kim ( bråk med Bosse? därför längre ner) och Ludvika sonen NIcklas rasck, men han skulle inte spelat sista säsongen, han var värdelös 06, tog bort en del av legend status, haha det blev fyra till slut.

 haha du kunde inte hålla nere siffrorna,Själv har jag Markus Karlsson och Andreas Johansson,tyckte ''Adde'' överglänste Källström under hösten 2003 faktiskt, Adde fick väldigt lite uppmärksamhet han förtjänade mer.. - jo Adde e ju kung, men han valde Ålborg, de drog ner min hjälte statushan var allt vi behövde men svek,    


Ja det var synd att han valde pengarna(alla vet ju att fotbollen i danmark inte är mycket bättre än här i sverige) Tobias Hysen då? vad tycker du om han? - Han har gjort sitt i DIF!, absolut inget agg, men inte så mycket kärlek heller!


 Varför inte så mycket kärlek? är det just att han gick till en annan allsvensk klubb ?

- ja, asså applåderar han om han kommer mot DIF men spelar i IFK, så uppskattar det han gjorde i DIF, men han har gått vidare och så även jag…            


Sista frågan då...vilken spelare hatar du mest i AIK? för jag vet ju att du inte gillar dom….?     - Hatar alla, Tjerna, Kenny(Pavey), han gillar Millwall och snackar skit om Tauer   Niklas Sandberg  när han spelade, men mest hatar jag Norra Stå och alla som känner trohet till AIK Solna, äckliga jävla råttor, antiklimax har en  uppgift! gör den! 

           


Av Lars - 8 april 2009 15:32

 Efter en massa andra aktiviter utom fotboll (45 min av IFE-Hammarby räknas inte!) så har min helg inte varit var den borde varit :=) har man en flickvän som är sådär intresserad av ''ett gäng pojkar som sparkar på en boll'' så blir det svårt.Men vi såg faktiskt första halvlek av och hon verkar ganska intresserad..få se om det blir en hel match framöver...


En del spännande och intressanta resultat var det iaf i helgen som gick:


Chelsea tog sista chansen att hänga på antagonisterna från Nordväst genom att slå Newcastle på St James inför ögonen på nye Newcastletränaren Alan Shearer. Jo du läste rätt. Den gamle hjälten som gjort över 200 mål för kråkorna. Dock uteblev Shearar-effekten.Konstigt att FA låter tränare som inte har nån utbildning alls få träna ett lag i högsta divisionen..Newcastle är farligt nära att åka ner,men tror dom grejar det.


Liverpool har gjort 8 mål denna säsong på övetid.slump eller inte? bedöm själv. Det var Israels bidrag Benayoun som dunkade in segermålet 1-0 i den 93:e minuten. Laget är nu 1 poäng efter Man U.Dock har United en match mindre spelad.


Federico Macheda. Har du hört talats om den mannen?  17 årig talang som blev över från Lazios akademi och togs över av Sir Alex och fick hoppa in och avgöra på övetid( topplagen verkar duktig på att hitta nätet just då) Det måste varit en speciell känsla.Inget turmål heller han vände förbi sin Villa back och dunka in den i bortre hörnet. Snyggt.


Annars kan vi konstatera att Boro mer och mer verkar likna ett Championshi p lag. torsk borta mot Bolton 4-1. gissar på att det står en ny tränare efter säsongen. Och han heter INTE Gareth Soutgate.


I och med Arsenals vinst hemma mot Man City så är dom känns det som om att dom tar den fjärde platsen till Champions.


West bromwich-Stoke 0-2..där rök nog Jonas Olsson companis chans att klara sig kvar. Har nu 8 poäng till övre strecket. Stoke däremot ser ut att klara sig kvar.


Emil johanssons kanon borta mot Elfsborg i lördags kan bli årets mål.Satt ju stenhårt i klyckan.


Såg Djurgården-Örebro i måndags. Det var precis som en premiär brukar vara: dålig plan,usel spel,men bra tryck på läktarna från båda klackarna. Dajas straff var en halv Panenka.dvs chipp över målvakt,dock så fick Alvbåge en hand på straffen men lyckades inte hålla den. Kallt av Sjölund och våga lägga en sån straff.

 



Kommer att skriva mer om allsvenskan framöver...Imorn kommer analyser av gårdagens och kvällens Champions leage resultat.



 


Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards