Alla inlägg under augusti 2009

Av Lars - 19 augusti 2009 17:14

Söndagens matcher mellan Tottenham-Liverpool och Man Utd-Birmingham bjöd inte på några överdrivna målkalas men det var två oerhört undehållande matcher.


 


Tottenham fortsätter att vara ett spöke för Liverpool på WHL. Spurs första halvlek var den bästa på mycket mycket länge, man dominade spelet och tryck ner Liverpool och hade effektiviteten på Robbie Keane varit bättre hade Spurs kunnat leda med 2-3 mål. Men spelet bar frukt och strax innan halvtidsvilan gjorde ytterbacken Assaou-Ekotto 1-0 efter ett stenhårt skott som borrade sig in i nätmaskorna och 1-0 till Spurs!


I andra halvlek tappade Spurs sitt fina anfallsspel och Liverpool kunde flytta fram högre upp i banan och när Glen Johnsson snyggt dribblat förbi spurs-försvaret och blivit fälld av Gomes så valde domaren att blåsa straff. Gerrard från 11 meter och säkert i mål! 1-1. Och efter det trodde alla att Spurs skulle krockna men icke och när nyförvärvet Bassong på en frispark går  upp och nickar in 2-1 dör Liverpools spel lite och man lyckas aldrig komma tillbaka. Som spurs supporter är det extra kul att på knäppa Liverpool på näsan.


i den andra matchen som spelades på Old trafford så hade Man Utd ett stort stort bollinehav men man var väldigt inneffektiva tills Wayne Rooney först nickar i stolpen och sen tar hand om sin retur och 1-0 till Man Förenta. Birminghams försök var lama och United hade det rätt lugnt tills i slutet på matchen då Birmingham fick sin chans men Ben Foster gjorde en fantastiskt räddning och United tar tre poäng.



Det spelades även matcher igår .En i Nordöst på Stadium of Light där Sunderland tog emot Chelsea och det var hemmalaget som gasade och gjorde 1-0 genom Darren Bent (vilket kap!) Men resten av matchen var Chelseas och man malde helt enkelt ner ett vilt kämpande hemmalag. Först gjorde Ballack 1-0 och sen föll Drogba i straffområdet och Lampard steg fram och gjorde inga misstag vilket inte Deco heller gjorde då han fastäldre slutresultet 3-1. 6 poäng av 6 möjliga..Chelsea har gasat.


i den sista matchen som jag tyvärr ej hann se mellan Wigan och Wolves så sköt Wolves segermålet tidigt ocn småskrällde på JJB mot ett Wigan som gjorde dito på Villa Park i lördags. Backsmäla?



Ikväll gör Burnley hemmapremiär på Turf Moor mot Man Utd , Birminham likaså mot Pompey och Hull tar emot Spurs.

Av Lars - 16 augusti 2009 10:32

Då var Premier League säsongen 09/10 igång! Vilken omgång med en massa mål ,många bortasegrar och inget kryss!



*****Hajpade Man City åkte till Ewood och behövde bara 3 minuter på sig innan  Emmanuel Adebayor hade gjort sitt och citys första mål för säsongen. Resten av matchen var rätt jämn och det var faktiskt Blackburn som hade dom farligaste chanserna och visst borde Rovers haft straff då Richard Dunne tog med handen men domaren friade och i slutet kunde Steven Ireland snyggt sätta spiken i kistan 2-0 inför 7000 tillresta Cityfans.


****Chelsea kom undan med fiaskobetyg och kunde på övertid fixa segern , 2-1 hemma mot ett kämpande Hull som föll med flaggan i topp. Efter att hatobjektet Steven Hunt chockat ''The Bridge och gjort 0-1 kunde sedan Drogba på en snygg slagen frispark sätta 1-1 och sen i slutet av matchen chippa in 2-1. Drogba gjorde 5 mål under förra säsongen, han lär göra fler i år. Michael Turner var grymt bra i Hullförsvaret och man kan första att Capello gav han en chans i landslaget.



*** Wigan gjorde  en grym match på Villa Park mot Aston Villa. Med lite bättre effektivitet hade det kunnat bli 3,4-0, nu blev det 2-0 istället och det tror jag inte fansen är missnöjda med. Rodallegas fullträff kan bli årets mål. Fantastiskt tillslag!


**'Motståndarna i Premier League borde känna till Rory Delaps inkast vid det här laget, men inte Burnley. Efter att Shawcross gett Stoke ledningen tog Delap sats och kastade.Poff 2-0! Den här gången blev det ett självmål. men ett typiskt Stoke mål. Burnley fick sämsta tänkbara start och nu har man Everton,Chelsea och Manchester United i kommande matcher...BRR!!


***Vilken succe det blev för Sunderlands nyförvärv Darren Bent! Mål och matchvinnare i premiären. Ett tidigt mål som tog musten ur Bolton.Elmander hade matchens bästa chans men skjut alldeles utanför.

 


***Fulham gjorde nåt som man inte såg många gånger förra säsongen: Man vann på bortaplan. Efter en turlig styrning kunde förre West Ham spelaren Bobby Zamora ge dom liljevita segern och tre poäng.



***Publiken på Moleux var förväntansfulla och laddade, men dom fick först se talangen Mark Noble snyggt skjuta 0-1 till Hammers och sen se landslagsbacken Matt Upson nicka in 0-2. Tungt.


**Och vad hände egentligen på Goodison igår? Är Arsenal så här bra eller är det Everton som helt enkelt hade en dålig kväll? Svårt och svara på men efter 30-40 min så stod det 0-3 på tavlan och jag såg att Moyes led nåt fruktansvärt på bänken. Evertons stabila försvarspel var som bortblåst och markeringarna existerade knappt , framförallt på Gallas mål så var det ingen som tog markeringern. En ovanlig grej var att båda mittbackarna gjorde mål.Först nyförvärven Vermalen och sen då Gallas,båda på nick. Fabregas gjorde sen i andra halvlek två mål ,men roligast är egentligen att den Eduardo fick göra mål. Första matchen sen den där otäcka skadan och vad gör han? jo mål. Han är väl värd det.


Kl 14 idag går Manchester United in i säsongen, man gör det mot nykomligen Birmingham och lite senare klockan 17 tar sig Tottenham sig an Gerrad och compani på White Hart Lane.

Av Lars - 15 augusti 2009 09:46

Om några timmar är det avspark i Premier-Fucking-League! Hela sommaren har jag längtat. Nu kör vi!!!


Chelsea-Hull 1

Först ut , och allt annat än en hemmaseger för dom blå är en stor skräll.Skulle dock va väldigt kul om det stod 0-1 efter 15 min.


Blackburn-Manchester City X

Den på förhand mest intressanta matchen. Dom ljusblåa upphaussade miljardlaget från Eastland kommer att många blickar på sig och pressen är stor, och jag är inte säker på att man klarar att hantera den.


Aston Villa-Wigan 1

Aston Villa borta på Villa Park är ingen lätt uppgift. Wigan kommer att få det jobbigt här.


Bolton-Sunderland 2

Det är oerhört viktigt för Bolton att man får en bra start.Sunderland är ett svårspelat lag.Nyförvärvet Bent betalar av sig direkt.


Portsmouth-Fulham 1

Fulham var grymma ifjol...på hemmaplan.Borta var man skitkass bara 3 segrar.''Pompey'' är ett erkänt starkt lag hemma på Fratton Park och får därför mitt tips.


Stoke-Burnley 2

Fjolårets nykomling mot årets. Kan Burnley göra om Stokes bedrift ? tveksamt men jag chansar med en skräll här. Ljudnivån på Brittania är oerhört hög.


Wolverhampton-West Ham X

Wolves är tillbaka igen! Förväntnigarna när publiken går in på Molineax är stora. West Ham är unga spelare är duktiga och fixar ett kryss.


Everton-Arsenal 1

Den här matchen glöms bort lite grann känns det som eftersom den spelas så sent. Men det är helt klart ett toppmöte och intressant match. Arsenal kan få problem på Goodison, Everton tillhör en av ligans bästa hemmalag

Av Lars - 14 augusti 2009 19:47

 



När dom flesta lag i dessa tider hellre köper spelare istället för att fostra unga spelare i dom egna leden så måste jag ta tillfället i akt att ge en stor eloge till West Ham United som genom deras ungomsakademi fått fram flera unga duktiga spelare. Anton och Rio Ferdinand,Frank Lampard Jr, Glen Johnson,Joe Cole är bara några namn som kommit fram.Michael Carrick är en annan.


Tyvärr får man inte behålla guldkornen,som sticker iväg till större klubbar med större möjligheter att vinna ligan. Som den Tottenham supporter jag är så borde jag inte ha mycket över för Londonrivalen, men faktum är att älskar  lag som tar upp spelare från egna leden och ger dom äckligt mycket speltid istället för utländska  spelare som passerat bäst före datum med hiskeliga löner. 


ifjol var  det spelare som Mark Noble , Jack Collison och James Tomkins  är spelare nyss klivit in i A-laget från akademin och som slog igenom  ifjol och förhoppningarna är att de ska ta ytterliggare ett steg


Dessutom så har man en tränare , Gianfranco Zola som gillar att bollen rullar längst och och prioriterar offensivt spel vilket kommer att gynna dom unga kalvarna.

Av Lars - 14 augusti 2009 13:21

Av Lars - 11 augusti 2009 12:04

less man blir! här har man suttit och skrivit en låååång text om hur årets Premier League slutar och varför ,sen när jag ska spara inlägget funkar det inte! suck.


ni för nöja er med tabellen...



1.Chelsea

2.Liverpool

3.Manchester United

4.Arsenal

5.Aston Villa

6.Everton

7.Manchester City

8.Tottenham

9.Wigan

10.Blackburn

11.West Ham

12.Fulham

13.Bolton

14.Portsmouth

15.Sunderland

16.Burnley

17.Stoke

-------------------

18.Birmingham

19.Hull

20.Wolverhampton

Av Lars - 10 augusti 2009 20:38

I väntan på att lördagen ska komma. För det gör den.Tyvärr är det så att när man längtar efter nånting går tiden sakta....för sakta. Så därför så ger jag här lite tips om vad man kan göra för att slå ihjäl tid.


*Sova-Aldrig fel att tillbringa lite tid med John Blund.


*Städa- Det är jävligt tråkigt! Men du kommer tacka dig själv för det när du är klar.


* Ta en fika på stan med en kompis och slå vad om hur många varningar Fellaini drar på sig kommande säsong.


*Lira PS hela natten lång och krossa polar'ns favvolag på Pro Evolution Soccer


*Jobba-Få annat än fotboll att tänka på.


Umgås på tu man hand med flickvännen/pojkvännen och göra ribba in som Wayne Rooney ''He shot, He Scores!''

Av Lars - 10 augusti 2009 18:04

 


Så har äntligen ligorna sparkats igång i England och Championship tjuvstartade på fredagskvällen med nedflyttade Middelsbrough som mötte Sheffield Utd hemma på Riverside.Tyvärr missade jag matchen (sändes i TV4Sport) men av resultatet att döma 0-0 så gjorde det inget.  


 


''Boros'' rivaler Newcastle såg jag däremot på lördagskvällen i samma kanal spela på The Hawtorns mot West Bromwich. En väldigt roligt match med mycket målchanser och West Bromwich hade chanser att utöka sin 1-0 ledning men en mycket duktig Tim Krul som ersatte skadade Scott Harper i halvtid räddade Newcastle som en bit in i andra halvlek kvitterade genom Damian Duff. Duff en av få stjärnor som är kvar i Newcastle.


En helt okej start för både Boro och Skatorna då allt annat än en förlust hade fått medierna att börja prata.


Det spelades även ett Community Shield på Nya Wembley mellan giganterna Manchester United och Chelsea. Vinnaren i ligan och vinnaren i FA-Cupen. Lyckades även missa denna match men av resultatet att döma (2-2 och straffar där Chelsea vann med 4-1) så var superjämnt! Skönt för Ancelotti att börja med en titel direkt , även om det bara var en match.

 



Nu ser vi till att inte missa fler matcher.............


5 dagar kvar



Presentation

Omröstning

Vem kniper fjärdeplatsen?
 Man City
 Spurs
 Aston Villa
 Liverpool
 nån annan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards